bakfylla?? och en stor syster!!

till min stora syster!!

Mississippi Mud Cake är det bästa som kommit till jorden i chocklad tårte/kake väg!!

Mississippi mud cake

Det finns flera recept på mud cake. Tanken är att kakan skall vara saftig, till och med litet rinnig inuti. Den här versionen kan gräddas i en rund kakform med löstagbart botten, muffi nsformar av papper eller i silikonformar.

150 g mörk choklad med minst 70 % kakao
150 g smör
2 msk whisky
2 msk starkt kaffe
1 dl vetemjöl
3 msk mörkt kakaopulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2 dl muscovadosocker
3 ägg
pudersocker till garnering
chokladbitar

Smält försiktigt smör och chokladbitar i en kastrull. Smaksätt med whisky och kaffe. Blanda kakaopulvret, mjölet och bakpulvret och rör ned i den lätt avsvalnade chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och vänd ned i smeten.

Häll smeten i en kakform med löstagbar botten (diameter 22 cm), klädd med bakplåtspapper, eller muffinsformar av papper eller silikon. Tryck ned några chokladbitar i muffinsformarna. Grädda kakan cirka 30 minuter i 175 grader och muffi nsen cirka 20 minuter.

Låt svalna och ställ svalt till följande dag så att kakan får smak. Värm chokladen försiktigt i mikrovågsugnen före serveringen så att den blir rinnig. Servera med god vaniljglass eller vaniljsås smaksatt med whisky.

kräver en del jobb med ack så god!! ignet du bara slänger i hop dock!! men va tapper så blir du belönad 1000 fallt!!


Kommentarer
Postat av: Din far och mor.

Hej på er alla!



Så var man "på banan" igen. Ny Laptop och mobilt bredband gjorde susen. Som du ser huserar vi nu under en annan emailadress och det blir så ett tag framöver tills vi fått överblick över allt som den nya tekniken erbjuder.



Skickar ett stort och varmt Grattis till Fia i efterhand!!!



Har varit massor att göra i samband med flytten och tiden har rasat iväg, men nu är vi på plats - härligt!



Du har världens finaste ungar och vilka härliga bilder. Vi längtar efter dem! Hoppas vi snart kan ses!



Kram till er alla! Mamma och Pappa!

2008-10-08 @ 18:36:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0